De Vlaamse overheid en de netbeheerder Fluvius bieden premies aan voor het verwijderen van je asbest. Hieronder vind je een overzicht. Toch nog vragen? Wij helpen je graag verder!

Premies asbest verwijderen Antwerpen

Asbestpremie Fluvius isolatie

Sinds 2021 geeft Fluvius een premie van € 4 per vierkante meter bij het isoleren van daken of zoldervloeren. Als je hierbij ook asbestverwijderende werken laat uitvoeren, wordt deze premie verhoogd naar € 12 per m².

Hier zijn wel enkele voorwaarden aan verbonden:

 • Je asbestverwijdering dient te gebeuren door een erkende partij zoals Bobrik.
 • De aanvraag moet ingediend worden binnen 2 jaar na datum van de eindfactuur.
 • Je moet zorgvuldig je facturen indienen, met vermelding van type materiaal, kostprijs, datum en de oppervlakte van de werken.

Meer info gewenst? Bekijk de overzichtsfiche van Fluvius.be of contacteer ons.

Asbestpremie Fluvius zonnedak

Vlaanderen telt meer dan 350.000 niet-residentiële en niet-verwarmde gebouwen, zoals loodsen en stallen, die veel asbest bevatten. Heel wat eigenaars stellen de interessante investering in zonnepanelen uit omdat er een verbod is op de plaatsing van zonnepanelen op asbestdaken. Daarom is er nu een tijdelijke premie voor wie in 2022 zijn asbestdak saneert en omvormt tot zonnedak.

Klik hier om een premie voor asbestverwijdering aan te vragen of voor meer informatie.

Asbestpremie voor scholen en verenigingen (OVAM)

Vlaamse scholen kunnen hun asbestinventaris laten financieren. Daarnaast krijgen ze ook bij het verwijderen van asbest subsidies van OVAM.
Daarnaast biedt het OVAM ook aan lokale besturen ondersteuning in verband met het verwijderen van asbest. Verenigingen kunnen hier aan deelnemen en zo mee profiteren van de subsidies voor de lokale besturen. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Ophalen aan huis van asbestplaten
  • Aanbieden van verpakkingsmateriaal om asbest te vervoeren
  • Aankoop voor vervanging van asbesthoudende dak-en gevelbekleding
  • Samenaankoop voor de verwijdering van niet-hechtgebonden asbesttoepassingen met 50% subsidie door een erkende asbestverwijderaar zoals Bobrik.

Een overzicht van lopende projecten in jouw gemeente vind je via deze pagina.

Asbestpremie voor land- en tuinbouwbedrijven

Dankzij het Vlaams Landbouwinvesteringsfonds (VLIF) krijgen land-en tuinbouwbedrijven subsidies voor de renovatie van stallen met asbestdaken. De premie is van toepassing voor de nieuwe dakbedekking, niet voor de afbraakwerken zelf. Van deze afbraakwerken is een wettelijk bewijs van een erkend asbestverwijderaar vereist. Indien deze verschaft kan worden, krijgen de land- en tuinbouwers een premie van 30% voor de nieuwe dakbedekking.

Wil je graag meer informatie over premies voor asbest of asbestverwijdering?

Neem gerust contact met ons op! Elke offerte of aanvraag is volledig vrijblijvend.

Contacteer ons

We contacteren je binnen de 24 uur!